Završetak sanacije klizišta u Vukmaniću

Radovi na sanaciji klizišta u Vukmaniću završit će za nekoliko dana. Vrijednost radova od 350 tisuća kuna financirao je Grad Karlovac, a izvođač radova je karlovačka Vodoprivreda. Uz suradnju Vijeća Mjesnog odbora i strpljenje žitelja Vukmanića, svi su zadovoljni dinamikom sanacije klizišta.

Pogoršanje stanja klizišta u Vukmaniću počelo je prije dvije godine nakon velikih poplava. Najveća posljedica klizišta je otežano prometovanje jer cesta uz klizište je prometna, vodi do Lasinje, Velike Gorice i Zagreba, a u turističkoj sezoni njome prolaze brojni motoristi i vozila s kamp prikolicama.

Prema procjeni karlovačke Vodoprivrede, ovo je prilično ozbiljno klizište, koje je već prije bilo sanirano jednim zidom koji je uslijed velikih padalina puknuo i djelomično je otklizao pa ga je najprije trebalo poduprijeti s ojačanjem. Nakon što je krajem prošle godine proveden natječaj, započeli su i radovi. Iako su radovi započeli u najgorem dijelu godine, za ovakvu vrstu radova, oni su uz trud i zalaganje izvođača privedeni kraju.

Vrijednost radova u iznosu od 350 tisuća kuna financirao je Grad Karlovac. To je jedno od 59 dosad saniranih klizišta, za što je ukupno uloženo 8 milijuna kuna, od toga 6 milijuna gradskog novca, a dva milijuna iz EU fondova. U Gradu su svjesni da ih čeka još puno posla jer je još 60 posto klizišta potrebno sanirati i za to će EU fondovi također biti poželjni.

Bila je ovo uspješna suradnja Grada Karlovca, karlovačke Vodoprivrede i vukmanićkog Mjesnog odbora, koja je, s obzirom na okolnosti, brzo završena te je time omogućeno normalno i sigurno funkcioniranje prometa na ovoj važnoj dionici.