Stolnoteniski dom Antun Tova Stipančić uskoro postaje reprezentativni objekt

Otkako je izgrađen pedesetih godina prošlog stoljeća, na Stolnoteniskom domu Antun Tova Stipančić nije bilo značajnijih investicija. Prije godinu dana objekt je obnovljen iznutra, a sada je konačno na red došao i vanjski dio. Na jednom od treninga Stolnoteniskog kluba Aquaestil, koji se održavaju u domu, bio je i HDZ-ov kandidat za župana Damir Jelić.

Stolnoteniski dom Antun Tova Stipančić jedna je od najznačajnijih stolnoteniskih dvorana ne samo u Hrvatskoj, nego i cijeloj Europi. U ovoj se dvorani stolni tenis igra još od 1969. godine. Nekada su se u njemu odvijale pripreme stolnoteniske reprezentacije bivše države, a i danas se dobar dio priprema hrvatske reprezentacije odvija upravo u Dugoj Resi. Zato su u klubu Aquaestil zadovoljni zbog radova koji su u tijeku i nakon čijeg bi završetka ovo trebao postati reprezentativni objekt.

STK Aquaestil u posljednjih je 20 godina čak 18 puta odnio nagradu za najbolji ženski klub Karlovačke županije, a taj je uspjeh ponovljen i u 2016. Klub je u samom vrhu superlige za žene, a 5 igračica kluba među najboljim je juniorkama u državi. Pojačanje im je nedavno stiglo iz zagrebačke Mladosti u liku mlade igračice Andreje Pavlović.

Trening Aquaestila posjetio je i kandidat za župana HDZ-a Damir Jelić, izazivši zadovoljstvo radovima koji su u tijeku, kao i sportskim uspjesima kluba.

Radove na domu financira Grad Duga Resa, a vrijedni su 460 tisuća kuna. U budućnosti je plan otvoriti na ovoj lokaciji i Muzej stolnog tenisa, u kojemu bi jedna soba bi bila posvećena dugoreškoj stolnoteniskoj legendi Antunu Tovi Stipančiću.