Posljednja sjednica Općinskog vijeća Žakanje

Održana je 25. sjednica Općinskog vijeća Općine Žakanje, posljednja u ovom sazivu. Pod predsjedanjem predsjednice Vijeća Vesne Hajsan-Dolinar vijećnici su nakon aktualnog sata raspravljali o 23 točke dnevnog reda. Budući da se bliži Dan Općine, između ostalog, donesene su i Odluke vezane za dodjelu javnih priznanja.

Vijeće je u proteklom mandatu odlično surađivalo, ističe predsjednica Vijeća, većina odluka donesena je jednoglasno. Vidljivo je to u infrastrukturnom smislu i u razvoju civilnog društva. Odluke koje su donesene bile su usmjerene, između ostalog, na poboljšanje standarda udruga i institucija.

Jedanaest članova Općinskog vijeća i devet mjesnih odbora aktivno su surađivali s Općinom Žakanje, koja im je pružila punu podršku u realizaciji njihovih prijedloga za unapređenje života u Žakanju. Načelnik Nikola Sopčić je pohvalio rad Vijeća aktualnog saziva te se zahvalio vijećnicima na konstruktivnim prijedlozima i podršci.

Istaknuo je važnost nekoliko projekata koji su u tijeku ili se čeka raspisivanje natječaja, poput rekonstrukcije javne rasvjete, izgradnje reciklažnog dvorišta i prometnice prema Brihovu te izgradnje etno kuće.

Načelnik i predsjednica Općinskog vijeća zadovoljni su suradnjom Vijeća i Općine jer se kroz tu suradnju, kako kažu, nije raspoznavala stranačka boja, a rezultati su doprinijeli razvoju Općine.