Hajsan – Dolinar s ministrom o preopterećenosti učenika

Kandidatkinja za zamjenicu župana Karlovačke županije dr.sc.Vesna Hajsan-Dolinar sudjelovala je na Državnom kongresu ravnatelja osnovnih škola u Opatiji na temu “Mjesto i uloga škole u javnom okruženju”, u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za odgoj i obrazovanje. Tom prilikom susrela se s ministrom obrazovanja Pavom Barišićem s kojim je razgovarala o opterećenosti učenika u odgojno obrazovnom sustavu.

  • Učenici u našem obrazovnom sustavu uključujući ponajviše srednje škole, uče gotovo 16 predmeta s visokim opsegom nastavnog materijala propisanim nacionalnim planom i programom i jednakom zastupljenošću nastavnih predmeta bez obzira da li će srednjoškolci kasnije upisivati humanističko ili prirodoslovno – tehničko područje na našim sveučilištima. Mislim da je potrebno uvrstiti problematiku opterećenosti učenika kao element sadržaja kurikularne reforme na kojoj se radi, istaknula je Vesna Hajsan-Dolinar.

Značajnije teme koje su se obrađivale na kongresu bile su Stanje u sustavu osnovnoškolskog odgoja i obrazovanja, kako motivirati učitelje, postupak priznavanja inozemnih kvalifikacija te aktualnosti u radu ravnatelja.