Velimir Kokot i dalje na čelu Gradskog kazališta Jastrebarsko

Gradsko kazalište Jastrebarsko na sinoćnjoj je izbornoj skupštini ponovo za predsjednika izabralo Velimira Kokota. Kao zamjenica predsjednika potvrđena je Mia Matasić. Novi mandati povjereni su i dosadašnjim članovima Upravnog odbora – Radmili Stanković, Vladimiru Rađenoviću i Ivani Kokot Radelji.

Gradsko kazalište Jastrebarsko ima dugu i bogatu tradiciju. Iduće godine proslavit će 50 godina neprekidnog djelovanja. Kroz protekla desetljeća kazalištem je prošlo nekoliko tisuća malih i velikih članova, a trenutno ih je aktivno pedesetak.

Posebna se pažnja danas se posvećuje radu s djecom i mladima. Upravo najmlađima posvećen je i najveći ovogodišnji projekt kazališta – lutkarska predstava “Najveća tajna” čija je autorica jedna od najistaknutijih jaskanskih glumica Daniela Bobinski, koja osim bogatog kazališnog, posjeduje i pedagoško iskustvo, budući da radi kao odgajateljica u dječjem vrtiću. Zanimljivo je da će to biti prva lutkarska predstava u izvedbi ovog kazališta.

Premijera se očekuje u svibnju, a rezultat projekta “Najveća tajna” neće biti samo lutkarska predstava, već i popratna slikovnica u stihu, kao i CD s glazbom iz predstave. Projekt je podržao i Grad Jastrebarsko koji ga djelomično sufinancira. Osim planova za 2017. godinu, na izbornoj skupštini prezentirani i prihvaćeni izvještaj o radu i financijski izvještaj.