Skupština Udruge proizvođača ekoloških proizvoda

Udruga proizvođača ekoloških proizvoda Karlovačke županije EKOP je u prostoru Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva Kovač u Jaškovu održala redovnu godišnju skupštinu. Na skupštini su osim redovnih godišnjih izvješća za prošlu godinu i planova za tekuću godinu članovi raspravljali o problemima koji ih muče, a najviše su vezani uz administraciju.

Članovi Udruge proizvođača ekoloških proizvoda Karlovačke županije EKOP na redovnoj godišnjoj skupštini imali su i korisno predavanje pa su uz druženje razmijenili mišljenja i znanja koja imaju. Između ostalog, podnijeli su i izvješće o radu u prošloj godini.

Na skupštini se najviše raspravljalo o problematici vezanoj uz administraciju. Članovi Udruge smatraju da im papirologija oduzima previše vremena.

Udruga je članica Hrvatskog saveza ekoloških udruga i na toj su razini kontaktirali s resornim Ministarstvom kako bi se zakonodavce upozorilo na probleme koje imaju na terenu.

Usprkos problemima ekološki proizvođači su zadovoljni potražnjom za njihovim proizvodima.

Udruga EKOP osnovana je 2009. godine, trenutno broje 15 članova, koji se bave proizvodnjom ekološkog meda, ljekovitog bilja, povrća, bobičastog i orašastog voća, a pozivaju i druge ekološke proizvođače da im se pridruže kako bi svi zajedno unaprijedili proizvodnju i plasman ekoloških proizvoda.