Aquatika u utrci za najuspješniji EU projekt u Hrvatskoj

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije pokrenulo je izbor za najuspješniji lokalni EU projekt u Hrvatskoj u razdoblju od 2015. do 2016. godine. Izborom se žele predstaviti i promovirati uspješni projekti financirani europskim novcem. Jedan od dvadeset nominiranih je karlovačka Aquatika.

Slatkovodni akvarij i muzej rijeka Aquatika otvorio je vrata lani u listopadu. Projekt vrijedan gotovo 37 milijuna kuna sufinancirala je sa čak 98 posto sredstava Europska unija iz Fonda za regionalni razvoj. Aquatika je jedan od 20 projekata nominiranih za najuspješniji EU projekt u Hrvatskoj. Nominirani projekti pokrivaju brojna područja – od poduzetništva i razvoja poslovne infrastrukture, istraživanja i inovacija, zaštite okoliša, socijalne uključenosti i zapošljavanja do poljoprivrede.

Kriteriji za nominaciju bili su doprinos i značaj koji ostvareni projekti imaju na poboljšanje životnih uvjeta lokalne zajednice, krajnjih korisnika te građana u cjelini odnosno gospodarskog razvoja. Sudeći prema broju posjetitelja, kojih je do sada bilo 37 tisuća, čini se da je Aquatika pravi primjer uspješnog projekta. Ravnateljica Javne ustanove Aquatika Margarita Maruškić Kulaš vjeruje u pobjedu i poziva Karlovčane da daju svoj glas za Aquatiku.

Sve nominirane projekte možete pogledati na stranicama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, a potom i dati glas svom favoritu. Izbor najuspješnijeg resorno je ministarstvo pokrenulo kako bi promoviralo realizirane projekte ali i pomoglo potencijalnim korisnicima EU fondova da dobiju ideje za neke nove. Glasovanje je otvoreno do 21. ožujka.