Kristina Čerina osvojila zlato u Nizozemskoj

Natjecatelji TKD kluba Banija Pandas ovaj su vikend nastupili na čak tri natjecanja. Jedno je održano u Nizozemskoj, a dva u Zagrebu. Ukupno su osvojili čak 6 zlatnih te po dvije srebrne i brončane medalje.

Među 1212 natjecatelja iz 43 zemlje koji se se natjecali na turniru u nizozemskom Eindhovenu nastupile su i članice karlovačkog TKD kluba Banija Pandas – Mateja Kunović i Kristina Čerina. Kunović je nastupila u seniorskoj konkurenciji u kategoriji do 49 kilograma, te je u prvom kolu kao peta nositeljica turnira poražena od Čehinje rezultatom 12:20. U juniorskoj konkurenciji Čerina je u kategoriji do 68 kilograma pokazala je izvrsnu formu za Europsko prvenstvo. Osvojila je zlato pobijedivši četiri protivnice. U finalu je slavila nad Njemicom sa 11:6.

Jedanaest članova kluba nastupio je pak na turniru Metalac open na kojem je sudjelovalo 200-tinjak natjecatelja iz 26 klubova iz Hrvatske. “Banija Pandas” ostvarili su super rezultate osvojivši 7 odličja od kojih pet zlata, jedno srebro i jednu broncu.

Ostvareno je i 3. mjesto u ukupnom ekipnom poretku turnira, prvo mjesto u ekipnom poretku kadeta i kadetkinja te drugo mjesto u ekipnom poretku mlađi kadeti. Najbolja kadetkinja turnira bila je Lucija Hrebac, a drugi najbolji mlađi kadet turnira Adriano Qeta.

Članovi kluba također su nastupili u dvorani Kutija šibica gdje je održano Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke. Na turniru je nastupilo oko stotinu najecatelja i natjecateljica iz 27 klubova. Seniroka Iva Požega osvojila je drugo mjesto u kategoriji iznad 73, a senior Luka Mlinac treće u kategoriji do 87 kilograma.