Osnovci iz Cetingrada i srednjoškolci iz Slunja pobjednici natjecanja mladih Crvenog križa

Ekipa Osnovne škole Cetingrad i ekipa iz Srednje škole Slunj pobjedile su na 8. gradskom natjecanju mladih Crvenog križa Slunj, te su se plasirale na sljedeću razinu natjecanja a to je Međužupanijsko natjecanje u Istarskoj županiji.

Natjecanje mladih Crvenog križa Slunj na kojemu je sudjelovalo ukupno 5 ekipa, i to 3 ekipe u kategoriji pomlatka i 2 u kategoriji mladeži održano je u prostorijama Osnovne škole Cetingrad. Cilj natjecanja i smotre mladih HCK bio je promovirati temeljna načela Međunarodnog pokreta Crvenog križa te upoznati i uključiti što veći broj mladih u humanitarne programe kojima je svrha pomoći svima gdje god je to potrebno.

Natjecanje mladih provodi se kroz šest različitih radilišta na kojima se nalaze različiti zadaci. Na prva četiri radilišta ekipe su rješavale pismene zadatke a na zadnja dva čekao ih je praktični dio prikaza pružanja prve pomoći. Natjecanje se odvijalo pod budnim okom sudaca koji su ih ocjenjivali na svakom radilištu a komisija za zbrajanje bodova je bila zadužena za provjeru točnosti te izradu konačne liste rezultata.