Grad Karlovac od danas čuvar vojarne Luščić

Država se za svoju imovinu godinama nije brinula, no sada kada postoji ministarstvo državne imovine, taj odnos će se promijeniti, izjavio je to ministar Goran Marić u Karlovcu i već riješio dva velika problema. Naime vojarna Luščić predana je Gradu Karlovcu na čuvanje, a Karlovačkoj županiji prostor bivše vojne ambulante koja je predviđena za proširenje Doma za starije i nemoćne.

Na prostoru jedne petine vojarne Luščić bit će uređene dvije zgrade, jedna za stolni tenis, a u drugoj će biti prostor za inline hokej. Ujedno će biti uređeno i dječje igralište kao i igrališta za košarku i nogomet. Gradske tvrtke uredit će okoliš, a nakon toga će članovi klubova sami urediti svoje prostorije.

Koliko je Gradu ukupno potrebno za uređenje cijelog prostora, nije poznato. Međutim planovi već postoje, kao i pregovori s određenim investitorima.

– Vjerujemo da s rješenjem urbanizma ćemo pokucati na ministrova vrata kao lokalna zajednica za godinu do dvije i rješavati čitav prostor. Budimo realni, 173 tisuće kvadratnih metara je ogroman prostor, ali ono što mogu nagovijestiti kao naš san je da osnom simetrijom ovdje možemo preslikati karlovačku Zvijezdu i to jednu novu i modernu kao pravilni šesterokut. To nam je cilj kojeg će razriješiti arhitekti, kazao je gradonačelnik Damir Jelić.

I ministar Marić vjerojatno uskoro očekuje Grad s planovima jer sa sadašnjim stanjem vojarne nije nimalo zadovoljan.

– Ovo je jedna tužna slika koja vjerojatno traje desetak godina i odraz je nemara prema vlastitoj imovini. Imovina je tlo pod nogama, a kakvo je ovo tlo vidite i sam, stravično izgleda. Osjećamo se grozno kad pogledamo u te ruševine, da nitko nije došao vidjeti čime raspolaže, rekao je ministar Marić.

Ministar se prije obilaska vojarne i vojne ambulante sastao u Uredu župana s čelnicima gradova i općina s područja naše županije koji su iznijeli problematiku vezanu uz državnu imovinu.

– Zadovoljni smo sastankom, ovo je prvi puta da se održao jedan ovakav sastanak na visokoj razini vezano uz rješavanje državne imovine. Ministar je obećao rješavanje prioritetnih projekata svake jedinice lokalne samouprave uvažavajući spremnost dokumentacije, dodao je župan Ivan Vučić.

Prema ministrovim riječima, do ljeta će biti gotov i registar državne imovine iz kojeg će se točno vidjeti što sve država ima u vlasništvu i na području Karlovačke županije pa će biti i lakše rješavati sve zahtjeve gradova i općina.

Galeriju fotografija pogledajte ovdje.