Putopisac Tomislav Perko novu knjigu predstavio u Karlovcu

Tomislav Perko, putopisac iz Zagreba, prvi put je večeras gostovao u Karlovcu. Uz nikad ispričane priče sa svojih mnogobrojnih putovanja, ispričao je kako je putovao svijetom gotovo besplatno, s kojim se izazovima suočio svih tih godina, te kako je svoju strast za putovanjima uspio pretvoriti u karijeru.

Tomislav Perko prije 10 godina je živio san svakog mladog čovjeka, radio kao broker, dobro zarađivao i privodio kraju fakultet. No, svjetska gospodarska kriza sve je promijenila. Izgubio je sav zarađeni novac i našao se u dugovima. Onda je odlučio sve promijeniti i krenuo na putovanje koje je trajalo 7 godina. Sve je to pretočio u sad već dvije knjige. Bilo je tu svakakvih doživlaja, upoznavanja mnogih ljudi, no najdraže mu je kaže putovanje stopirajući, ali oceanom.

Njegova prva knjiga “1000 dana proljeća” polučila je ogroman uspjeh u Hrvatskoj, ali i šire, tako da se Perko nada da će i njegova druga knjiga “1000 dana ljeta”, koju je predstavio u Karlovcu, naći mjesto kod čitateljske publike.