“Doručak s hrvatskih farmi” poslužen i u Karlovcu

“Doručak s hrvatskih farmi”, projekt koji okuplja proizvođače hrane i domaćih proizvoda iz cijele Hrvatske, predstavljen je i u Karlovcu. Na meniju su se našli tradicionalni proizvod s oznakama “Mlijeko hrvatskih farmi”, “Meso hrvatskih farmi”, “Med iz Lijepe naše, “Jaja hrvatskih farmi” i “Kruh hrvatskih polja”, zajedno s proizvodima specifičnima za Karlovačku županiju.

Cilj je predstavljanje sustava dobrovoljnog označavanja stočarskih proizvoda, a podizanjem svijesti o važnosti kupnje proizvoda s hrvatskih farmi i lokalnih poljoprivrednih proizvoda resorno ministarstvo želi utjecati na razvoj hrvatske poljoprivredne proizvodnje.

Osim što su dokazane slijedivosti, proizvodi s hrvatskih farmi, svježi su, dostupni i kvalitetni, poznatog podrijetla i datuma proizvodnje, poručio je ministar Tomislav Tolušić.

U Karlovačkoj županiji trenutno posluje oko 5.500 OPG-ova, a uz njih proizvodnjom poljoprivrednih proizvoda bave se i obrtnici i poduzetnici. U posljednjih osam godina iz županijskog proračuna isplaćeno im je 13 milijuna kuna poticaja, podsjetio je župan Ivan Vučić.

Domaći proizvođači od ovog projekta imaju velika očekivanja, nadaju se da će osim krajnjih kupaca, njihove proizvode u većoj mjeri prepoznati i hotelijeri i ugostitelji.

Nakon Karlovca, kampanja “Doručak s hrvatskih farmi” nastavlja s predstavljanjem po cijeloj Hrvatskoj.