Održan 15. Susret gospodarstvenika Zagrebačke županije

Zagrebačka županija pokazuje sve bolje financijske pokazatelje. Prema podacima Fine ukupni prihod u 2015. godini iznosio je 44 milijarde kuna, a za to su dobrim djelom zaslužni i gospodarstvenici. Njih je i ove godine na jednom mjestu okupila Zagrebačka županija organiziravši 15. Susret gospodarstvenika.

– Prema posljednjim podacima gospodarskih pokazatelja, Zagrebačka županija pretekla je čak i Istarsku županiju i sada je na drugom mjestu, odmah iza Grada Zagreba. Dio zasluga imamo i mi jer svake godine potičemo poduzetnike nizom mjera. Ove godine smo u proračunu osigurali 78 milijuna kuna za razne potpore, poticaje i subvencije što nisu mala sredstva i mislim da će poduzetnicima biti od izuzetne pomoći, izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Hrvatska pokazuje znakove gospodarskog oporavka, ali on se ne događa nego stvara, smatra ekonomski stučnjak profesor Mladen Vedriš

– Stvara se konkretnim projektima, konkretnim prostorima, aktivnostima, efikasnijom javnom upravom i nižim troškovima poslovanja, poručuje prof. Vedriš.

Upravo su učinkovita administracija, stvaranje poduzetničkih zona te iniciranje investicija koje se financiraju iz proračuna županije, ali i EU fondova ono što Zagrebačka županija radi kako bi olakšala poduzetnicima. Uspjeh gospodarstva ključ je ukupnog razvoja jer ono generira nova radna mjesta i zadržava postojeća.