Nacionalni skup odgoja i obrazovanja za ljudska prava

U prostoru Dječjeg vrtića Radost u Jastrebarskom održan je dio programa Regionalne smotre projekata iz područja nacionalnog programa odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo Vlade Republike Hrvatske. U sklopu smotre u Jastrebarskom je održan skup za područje predškolskog odgoja, a organizirala ga je Agencija za odgoj i obrazovanje.

Skup je bio namijenjen odgojiteljima i stručnim suradnicima u dječjim vrtićima, a na njemu je predstavljeno i vrednovano nekoliko projekata kako bi sudionici učili na primjerima dobre prakse.

O značenju ove smotre sudionicima je govorila profesorica Mirjana Milanović, koja je ovdje bila u ulozi suca procjenitelja za područje odgoja i obrazovanja za ljudska prava i demokratsko građanstvo.

Grad Jastrebarsko i Dječji vrtić Radost bili su domaćini oko 130 sudionika ovog skupa, koji su došli iz Karlovačke, Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije.

Na području Jastrebarskog potreba za vrtićem raste, a Grad se trudi pratiti povećanje te potrebe. Od osnutka 1975. godine do danas vrtić se proširio na pet lokacija i prošle pedagoške godine upisali su svu djecu koja su trebala vrtić. U sve programe Dječjeg vrtića Radost uključeno je ukupno 570 djece, a čak 548 u primarni program.

NACIONALNI SKUP ODGOJA I OBRAZOVANJA ZA LJUDSKA PRAVA