Nezaposleni i maturanti na Danima poslova u turizmu

Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured u Karlovcu organizirao je, uz financijsku potporu Gradova Karlovca, Ogulina i Duge Rese, posjet Danima poslova u turizmu u Zagrebu. Sedam autobusa s 350 nezaposlenih, od čega 30-tak maturanata srednjih škola otišli su iz Karlovačke županije u Zagreb s očekivanjem da će pronaći posao.

Dani poslova u turizmu održavaju se prvi put radi povećanih potreba za sezonskim radnicima na Jadranu. Organizatori žele da se dugotrajno nezaposlene osobe, ali i maturanti koji kreću u svijet rada povežu s poslodavcima i međusobno upoznaju te vide kakva su očekivanja na obje strane. Struktura onih koji su krenuli na ovaj način tražiti posao je raznolika.

Sajam se održava u tri grada Osijeku, Zagrebu i Kninu, a iz Karlovca, Duge Rese, Ogulina, Slunja, Vojnića i Ozlja za Zagreb je krenulo sedam autobusa.

Troškove puta podmirili su gradovi Karlovac, Duga Resa i Ogulin te Hrvatski zavod za zapošljavanje. Cilj ovog puta i samog sajma je da se nezaposlene osobe direktno prijave poslodavcima kod kojih žele raditi, a sa sobom su ponijeli i životopise kako bi ih ostavili poslodavcima.