HNS o mostu u Gornjem Pokupju

Predstavnici HNS-a danas su održali konferenciju za medije vezano uz stanje mosta u Gornjem Pokupju. Priopćenje donosimo u cijelosti.

Prije dva mjeseca u razgovoru u Ozaljskim poduzetnicima naglasili su mi kao jedan od glavnih problema most u Gornjem Pokupju. Nosivost mosta je sada 15 t, a da bi poduzetnici mogli voziti svoje proizvode iz poduzetničke zone potrebno je da most ima nosivost barem 50t.

S druge strane Županijska vlast godinama obećava most i početak gradnje.

Nakon toga preko HNS-ovog saborskog zastupnika Gorana Beusa-Richembergera uputili smo pitanje ministru Olegu Butkoviću, čiji smo odgovor ovih dana i dobili.

Hrvatske ceste d.o.o. prekategorizacijom županijske u državnu cestu preuzele projektnu dokumentaciju od Županijske uprave za ceste Karlovačke županije.

Nevjerojatna činjenica je da je Karlovačka županija, govorila krive informacije, što županijskom vijećniku Branku Jakšiću čiji odgovor Vam dostavljam u prilogu, što i samoj javnosti.

U odgovoru od 01.travnja 2015. piše da će radovi početi u trećem kvartalu 2015. godine. Što ako radovi idu za par mjeseci, onda su vjerojatno trebali biti rješeni osnovni preduvjeti, a to je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.

Da bi ministar Oleg Butković odgovorio 22. veljače 2017. godine, nakon dvije godine, kada je most već trebao biti u funkciji i izgrađen da su od Županije preuzeli dokumente bez riješenih imovinsko-pravnih pitanja, i da projekt nije bio usklađen s vodopravnim uvjetima, te da sada oni rješavaju nabavu dodatne projektne dokumentacije, te upravnog postupka ishođenja i dopune potvrde glavnog projekta.

Za ovakvo ponašanje u Županijskoj tvrtki netko treba odgovarati, jer očito HDZ-ovi kadrovi nisu sposobni ni pripremiti dokumentaciju u skladu sa Zakonima RH.

Ovog trena od Vlade RH i od nadležnog ministarstva tražim da kažu konkretno građanima i poduzetnicima grada Ozlja kada će krenuti izgradnja mosta, koliko će trajati, jer ne može se dopustiti još jedna situacija kao s klizištem na držanoj cesti u Ozlju koja je trajalo skoro godinu dana.

U trenutku sanacije klizište poduzetnicima je bio odsječen svaki prometni put u poduzetničku zonu (most je male nosivosti, te poduzetnici moraju koristiti put od Netretića,Ribnika, Kamanja, koji je u tom trenu bio nedostupan).

 kandidatkinja za županicu Marina Novaković Matanić