Šetnica kod Sokolskog doma nosi ime Zdravka Švegara

Šetnica od Sokolskog doma do Tehničke škole od danas nosi ime karlovačkog novinara i publiciste Zdravka Švegara. Da se šetnica nazove njegovim imenom predložila je karlovačka sekcija Hrvatskog zbora sportskih novinara, a Gradsko vijeće je to jednoglasno prihvatilo.

Između dva najpoznatija sportska terena u Karlovcu, košarkaškog igrališta u Šancu i klizališta kod Sokolskog doma, nalazi se šetnica koja je dobila ime po Zdravku Švegaru. Da nije bilo Švegara mnogi karlovački događaji, od kojih brojni sportski, nikad ne bi bili zabilježeni pa tako ni zapamćeni. Švegarovu šetnicu svečano je otvorio predsjednik Hrvatskog zbora sportskih novinara Jura Ozmec.

  • Ono što svi znamo i što svi sigurno cijene je to da je Zdravko uvijek našao vremena da negdje sa strane zabilježi karlovačku povijest. Karlovac je, vjerovali ili ne, jedan od rijetkih gradova u svijetu koji ima toliko precizno zabilježenu sportsku povijest i apsolutno treba biti zahvalan Zdravku Švegaru na tome, naglasio je Jura Ozmec.

Ozmec se nada da ova šetnica neće ostati sama kao simbol sportskog novinarstva u Karlovcu.

  • Ne bi bilo dobro da ova šetnica ostane sama i da se taj put koji je Zdravko utabao ne nastavi. Ne bi bilo dobro da novinari koji danas djeluju u Karlovcu ne idu tim putem,  pa se zato nadam da je ovo šetnica prema budućnosti, zaključio je Ozmec .

Predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić našalio se da se prvi put dogodilo da su svi političari digli ruku za novinara. Ni ne čudi, dodao je, jer se radi o jednom od najpoznatijih karlovačkih novinara.

  • Ova šetnica priliči Zdravku Švegaru i da je centar grada pored Sokolskog doma i igrališta Šanac mjesto od kojeg možemo krenuti. Odnosom prema jednom kroničaru karlovačke povijesti preuzimamo obvezu da ubuduće slijedimo njihov trag. Vjerujem da će ova šetnica biti inspiracija da slijedimo trag onih koji su za Karlovac učinili puno, rekao je Mandić.

Svečanom otvorenju Šetnice Zdravka Švegara prisustvovali su brojni Karlovčani, novinari, političari, ali i članovi obitelji Švegar.