Kazalište Škrabe neće odmarati ovog proljeća

U proteklih tjedan dana brojni ansambl Kazališta Škrabe odigrao je svoju hit-predstavu “Velika tajna Sherlocka Holmesa” čak pet puta, i to za osnovnoškolce iz Jastrebarskog i Krašića koji su glumce, pjevače i plesače, uglavnom svoje vršnjake, nagradili burnim pljeskom i ovacijama. Predstavu su tom prilikom pogledali i kazališni redatelj, profesor na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu Želimir Mesarić, slavna glumica (Regica iz “Gruntovčana”) Smiljka Bencet, voditeljica Dječjeg kazališta DeEnDi Josipa Tvrdeić te voditeljica Baletnog studija Jastrebarsko Svetlana Lukić, a svi oni nisu mogli kriti oduševljenje jaskanskim “Sherlockom”. Ovu raskošnu predstavu, prema tekstu Nine Škrabea i u režiji Klementine Škrabe, od prosinca 2016. kada je premijerno izvedena do sada je u Jastrebarskom na ukupno 11 predstava vidjelo već više od dvije tisuće gledatelja.

U “Sherlocku Holmesu” se uz kazališni ansambl od 50-ak mladih glumica i glumaca na sceni može vidjeti i čuti i Dječji zbor Hitići pod vodstvom Manuele Budišćak. Sherlocka Holmesa igraju Mark Krcivoj i Dorian Rodić, njegovog prijatelja doktora Watsona Florijan Skok i Sandro Stipanović, za kostime je zaslužna Marija Špikić, scenu je osmislila Ivana Strmečki Vučina, tonom upravljaju Maja Cerovski i Dominik Sečen, dok su za rasvjetne efekte zaduženi Ivica, Krešimir i Dominik Batušić. Kazalištarci posebno zahvaljuju dvjema vrijednim bakama, Ankici Štimac i Marici Cerovski, koje prije, za vrijeme i nakon svake predstave u garderobi neumorno pomažu s kostimima, frizurama i šminkom – bez njih sve ove izvedbe “Sherlocka” sigurno ne bi bile tako uspješne.

Svakim danom sve brojniji ansambl Kazališta Škrabe neće se ni u nastavku ovog proljeća previše odmarati. Na rasporedu su već nove predstave “Sherlocka Holmesa”, mlađi dio ansambla uskoro kreće s pripremom nove predstave, a odrasli ansambl će sljedeći tjedan započeti s probama nove komedije koju će režirati Nino Škrabe. Ta urnebesna (tragi)komedija – nova verzija slavne Škrabeove drame “Za kunu nade” – u Jaski će se premijeno moći pogledati već prije ljeta, a u glavnim ulogama naći će se najveće legende jaskanskog glumišta, Želimir Hrković i Dean Skok. Tom predstavom započet će velika proslava 50. obljetnice umjetničkog djelovanja Nine Škrabea u njegovom rodnom gradu Jastrebarskom, a svečanost će se nastaviti i na jesen još nekim kazališnim premijerama te predstavljanjem nove knjige dramskih uspješnica Nine Škrabea, “U Plavom podrumu”.