“Zavirite u moj film” – život sa shizofrenijom

“Zavirite u moj film” naziv je predstave koja je nastala u suorganizaciji Opće bolnice Karlovac, Gradskog kazališta “Zorin dom” i Udruge “Mladi pomagači”. Predstava će se odigrati u Zorin domu u petak, 17. ožujka s početkom u 19 sati, a dio je obilježavanja 16. Tjedna mozga u Karlovačkoj županiji.

Predstava “Zavirite u moj film”, koju je režirao Matej Sufundžić, bivši student Umjetničke akademije u Osijeku. nakon premijere 2014. godine imala je velik odjek u medijima jer je neobična, zanimljiva i specifična.

U predstavi sudjeluju članovi Udruge Mladi pomagači iz Slavonskog Broda, koji boluju od duševnih bolesti i koji se kroz ovu predstavu rehabilitiraju.

Ova predstava je finale u obilježavanju Tjedna mozga, a Opća bolnica Karlovac je uz Karlovačku županiju, Zorin dom i Udrugu Mladi pomagači, nositelj te priče.

Predstava govori o čovjeku koji boluje od shizofrenije i kako se on nosio sa životnim situacijama, kako se zaljubio i kako je bolest utjecala na tu vezu te kako je na kraju sve završilo.

Cilj ove predstave je demistificirati i destigmatizirati duševne bolesti. Doći će ju pogledati učenici Gimnazije i Medicinske škole, ali besplatne karte mogu podići i svi zainteresirani, tijekom radnog vremena na blagajni u Zorin domu.