Izletnički vlak “Putevima Slave Raškaj”

U sklopu projekta Rumobil, koji doprinosi poboljšanju ruralne mobilnosti i razvoju kontinentalnog turizma Karlovačke županije, prvi izletnički vlak “Putevima Slave Raškaj” krenut će u subotu 25. ožujka sa zagrebačkog Glavnog kolodvora prema Ozlju. 

Tijekom ožujka u Ozlju se obilježava Mjesec Slave Raškaj pa će izletnici po dolasku u Ozalj krenuti u turistički obilazak “Teslinim svjetlom tragovima Slave Raškaj”, obići će Stari grad Ozalj i Zavičajni muzej, a sve uz predstavljanje obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava i vinara ozaljskog kraja.

Cijena aranžmana na relaciji Zagreb -Ozalj – Zagreb iznosi 40 kuna, a na relaciji Karlovac – Ozalj – Karlovac 20 kuna. U cijenu je uključen prijevoz vlakom, vodstvo stručnog vodiča i ulaznica za Zavičajni muzej. Za djecu do šest godina putovanje je besplatno. Vlak kreće sa Zagrebačkog glavnog kolodvora u 9 sati i 10 minuta, u Karlovcu će biti u 9 i 50, a u Ozalj stiže u 10 sati i 10 minuta. Povratak vlaka predviđen je u 16 i 45 iz Ozlja, u 16 i 59 iz Karlovca, a u Zagreb stiže u 17 i 41.

Projekt RUMOBIL je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, a HŽ Putnički prijevoz i Grad Ozalj su partneri projekta, u sklopu kojega je predviđena vožnja izletničkih vlakova sa zagrebačkog na ozaljsko područje od ožujka 2017. do kolovoza 2018. godine.