Dušoreški vrtićarci izveli “Snjeguljicu”

Dugoreški predškolci eksperti su za dramsku umjetnost. Svake godine, zajedno s odgajateljicama, pripreme po jednu pravu kazališnu predstavu. Ove godine na red je došao vrtić Kasar, a izvedba “Snjeguljice” u Pučkom otvorenom učilištu Duga Resa oduševila je ponosne roditelje, bake i djedove.

Za dugoreške vrtićarce jučer je bio važan dan. Pripreme za premijeru “Snjeguljice” trajale su mjesecima, još od početka pedagoške godine. Dvorana Pučkog otvorenog učilišta bila je puna. Ponosne mame i tate, braća i sestre, bake i djedovi djece iz skupina “Flowers” i “Zvjezdice” došli su podržati prvi nastup malih glumaca na velikoj pozornici.

Iako se radi od djeci predškolske dobi, pripreme za predstavu odvijaju se kao u pravom kazalištu, ispričala nam je ravnateljica vrtića Ana Božić.

Cijelu predstavu osoblje vrtića i djeca osmislili su sami. Za kostime su se pobrinule odgajateljice, a domar je zaslužan za scenografiju. No nezamjenjivu ulogu u svemu odigrali su najmanji.

Moderna verzija “Snjeguljice” upotpunjena djeci omiljenim glazbenim hitovima oduševila je publiku. Malim glumcima i njihovim odgajateljicama čestitamo na trudu i rezultatu, i želimo im još mnogo ovako uspješnih premijera.