Obilježen Dan policijske kapelanije “Sv. Josip”

U Nacionalnom svetištu svetog Josipa u Karlovcu jutros je služena misa u povodu Dana policijske kapelanije. Koncelebrirana sveta misa koju je predvodio gospićko-senjski biskup, mons. Zdenko Križić, slavljena je uoči proslave blagdana svetog Josipa, budući da je upravo on zaštitnik Policijske kapelanije Policijske uprave karlovačke, ali i grada Karlovca.

Policijska kapelanija “Sveti Josip” danas je proslavila svoj dan. Svetu misu u Nacionalnom svetištu koje nosi ime zaštitnika PU karlovačke predvodio je gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić. Policiji kao čuvarima naše domovine zaželio je da im Gospodin po zagovoru svetog Josipa udjeli mudrost kako bi u svom poslu mudro i pravedno postupali na dobro hrvatskog naroda i građana ove zemlje.

Kršćani slave Josipa, Marijinog zaručnika i Isusova poočima kao sveca i kao Božjeg odabranika, kome je Bog povjerio da bude glava nazaretske obitelji u kojoj se ostvarilo Isusovo utjelovljenje. Bio je ponizan, skroman i šutljiv, nikada se nije uzdizao ili hvalisao pred ljudima. Iako je dio svete obitelji, nema spomena o njegovoj smrti, niti o mjestu gdje pokopan.

U svojoj propovijedi mons. Zdenko Križić osvrnuo se na život i važnost uloge sv. Josipa u svakoj obitelji, ističući ulogu očeva. Josip je također zaštitnik radnika, a način kao koji je živio i radio i danas je primjenjiv, poručuje mons. Križić.

Proslava Dana policijske kapelanije bila je uvod u višednevnu proslavu blagdana Svetog Josipa u Nacionalnom svetištu u Karlovcu. Sutra je na redu Hodočašće porečko – pulske biskupije i župe grada Šibenika, a svetu misu u 11 sati predvodit će porečko-pulski biskup u mons. Dražen Kutleša, u koncelebraciji sa šibenskim biskupom mons. Tomislavom Rogićem.