Karlovčani proslavili Bachov rođendan i popili kavu uz njegovu glazbu

Uz Noć muzeja i Noć kazališta, Karlovac se može pohvaliti i s Noći glazbe. Više od osam sati učenici i profesori Glazbene škole svirali su djela Johanna Sebastiana Bacha, i to u povodu njegova 332. rođendana. Noć glazbe okupila je mnoge ljubitelje glazbe, a Bacha su zasvirali i lokalni kafići.

Glazbena škola treći je put organizirala Noć glazbe, a budući da je svake godine sve više izvođača i posjetitelja, koncerti su putem prijenosa uživo preseljeni u park. Bacha su ovog puta zasvirali učenici i profesori Glazbene škole Karlovac, ali i brojni gosti iz Varaždina, Sesveta, Zagreba i Ogulina. Više od stotinu izvođača sviralo je sinoć Bacha, dok su jutros Kavu uz Bacha mogli popiti svi oni koji su se našli u nekom od kafića na Promenadi.

Šetači i svi oni koji su se našli u središtu grada mogli su uživati u glazbenom programu jazz, blues i gospel obrada Bachovih skladbi. Uz slušanje Bachove glazbe mogli su se upoznati s anegdotama iz njegovog života, bogatim umjetničkim opusom te utjecajem na razvoj glazbe sve do danas.