Hodočasnici se pripremaju za blagdan Svetog Josipa

Pripreme za sutrašnji blagdan svetog Josipa u punom su jeku. Brojni hodočasnici porečko pulske biskupije i župa grada Šibenika ispunili su danas Nacionalno svetište svetog Josipa na Dubovcu. Misno slavlje predvodio je porečko pulski biskup Dražen Kutleša.

Štovatelji Svetog Josipa okupili su se u Nacionalnom svetištu u Karlovcu kako bi se pomolili zaštitniku Domovine. Često se okupljamo oko nekih velikih događaja ili sjećanja na neke velike ljude, kazao je u svojoj propovjedi biskup Dražen Kutleša. Najčešće štujemo osobe koje su nešto važno učinile za druge ljude, a one koje su radile za sebe vrlo brzo zaboravimo, dodaje biskup. Biskup je naglasio da je čovjekov život prepun izazova, te da primjer čovjeka koji je usprkos izazovima uspio možemo pronaći upravo u Svetom Josipu.

Blagdan Svetog Josipa nastavlje su sutra misama u 7, 9, 11, i 18,30 sati. Središnja proslava Josipova bit će u ponedjeljak. Misu od 11 sati predvodit će fra Ivan Bradarić, rektor Nacionalnog svetišta svetog Nikole Tavelića u Šibeniku, dok će onu od 18.30 predvoditi mons. Ivan Šaško, pomoćni biskup zagrebački.