U maloj vijećnici Grada Karlovca predstavljen je idejni projekt uređenja parka u gradskoj četvrti Grabrik. Javna rasprava o projektu otvorena je idućih 30 dana, a iz gradske uprave poručuju svima, ne samo mještanima Grabrika, nego i ostalim građanima Karlovca, da se uključe sa svojim prijedlozima i komentarima.

Na 3 i pol hektara površine, na prostoru između dječjeg vrtića i OŠ Grabrik, vodocrpilišta te ulica kralja Petra Krešimira i Bartola Kašića, bit će izgrađen tzv. “park budućnosti”. Predviđeno je to idejnim projektom kojega je izradio arhitektonski “Studio perivoj” iz Malinske, specijaliziran upravo za javne zelene površine.

Park bi se sastojao od sedam sadržajnih cjelina – školskog parka s malom pozornicom i tribinama za nastavu na otvorenom, višefunkcionalnog prostora za sajmove, festivale i slična okupljanja, središnjeg odmorišta s vodenim kanalom, sportskog parka za skatere i rolanje, tematskog parka za izložbe i radionice, prostora mirnijih odmorišta i parka za pse.

Ukupno bi u parku bilo posađeno oko 120 stabala, pretežno bjelogorice – javora, lipe i kestena. Dio parka, na inicijativu udruge Jak kao Jakov, zamišljen je kao park anđela. U njemu bi djeca izliječena od malignih bolesti sadila stabla kao znak zahvalnosti, dok bi roditelji djece koja su izgubila bitku s bolešću sadili stablo u znak sjećanja.

Ishođenje građevinske dozvole predviđeno je za 2018. godinu, a pred gradom je još i otkup manjeg dijela zemljišta budući da cjelokupna površina predviđena za park nije u gradskom vlasništvu. Teži dio bit će ipak prikupljanje novca. Za sada nije procijenjena vrijednost projekta, kao niti eventalni početak gradnje, koji će ovisiti upravo o financijskim mogućnostima.