Streetart akcija i gostovanje umjetnika Vanje Vikala Linncha u Karlovcu

Subotnjom radionicom ulične umjetnosti i crtanjem murala zaključeno je gostovanje umjetnika Vanje Vikala Linncha na četvrtom izdanju programa ”Nova kultura Hibridni grad” koji udruga KA-MATRIX provodi i ove godine.

Vikalo je jedan od najatraktivnih regionalnih streetartista, grafičara i dizajnera koji je u četvrtak postavio i otvorio svoju izložbu grafika u galeriji ZILIK. Izložba je već na svom otvaranju privukla brojnu publiku, a sudeći po daljnjem interesu do zatvaranja 27. ožujka pogledat će ju nekoliko stotina građana.

Gostovanje je nastavljeno otvorenim razgovorom s umjetnikom u galeriji ZILIK i karlovačkom Infoshopu u gdje je Vikalo prisutne upoznao sa stanjem na nezavisnoj kulturnoj sceni u Beogradu i Herceg Novog te uvjetima u kojima umjetnici i aktivisti rade.

U subotu je sudjelovao na foto-safariju karlovačkom industrijom, a zatim održao i radionicu streetarta s lokalnim umjetnicima. Pored toga, zajedno s kolegama iz Zagreba, poznatim grafiterima Lunarom i Smackom, na zgradi društvenog centra MUZA napravio je mural inspiriran hitom sastava Kawasaki 3P.

Ovo je gostovanje dio projekta Nova kultura – Hibridni grad koji se provodi uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske, zaklade Kultura nova, Grada Karlovca, Karlovačke županije i uz pomoć u realizaciji Doma za djecu Vladimir Nazor.