Pola milijuna kuna za karlovačku Zvijezdu

Nastavak sanacije Starog grada Dubovca, izgradnje Muzeja Domovinskog rata na Turnju, ali i sanacija prostora Knjižnice za mlade i Društva arhitekata te zgrade Kamoda u Zvijezdi, neki su od projekata Grada Karlovca i gradskih institucija koji će biti realizirani sredstvima Ministarstva kulture. Projekti koji će se ove godine raditi novcem ministarstva predstavljeni su danas u maloj gradskoj vijećnici.

Nekoliko projekata odnosi se na groblje na Dubovcu. Novcem ministarstva kulture predviđeno je uređenje kapele Svih Svetih na katoličkom groblju, obnova mrtvačnice na vojnom, te završetak projekta restauracije mrtvačnice na židovskom groblju nakon čega će biti stečeni uvjeti i za početak samih radova.

Na Starom gradu Dubovcu predviđena je obnova bedemskog dijela i osiguranje klizišta, izgradnja i rekonstrukcija pristupne ceste i parkinga, a izrađuje se i studija hortikulturnog uređenja. “Zorin dom” će ove godine dobiti nove stolice, a dok kraja godine trebao bi biti priveden kraju i Muzej Domovinskog rata na Turnju. Oko pola milijuna kuna otići će pak u karlovačku Zvijezdu – za uređenje Knjižnice za mlade i DAGG-a, ulice i površine u Zvijezdi te sanaciju zgrade Kamoda.

Trenutno napuštena i zapuštena zgrada Kamoda trebala bi tako postati novi dom Konzervatorskog odjela, a ujedno će poslužiti kao primjer kako obnoviti zgradu po pravilima struke. U prizemlju zgrade bit će ostavljena mogućnost javnog prostora.