Mladost – od gubitaša do stabilne tvrtke

Poslovanje Mladosti i ulaganja u sportske objekte u vlasništvu tvrtke u proteklih deset godina, te planovi u narednim godinama, bili su tema konferencije za novinare koju su održali direktor ove gradske tvrtke Tomislav Polić i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić. Obojica su, kažu, zadovoljni realiziranim te poručuju da je Mladost od gubitaša pretvorena u stabilnu tvrtku.

Mladost je danas financijski stabilna tvrtka. No, nije uvijek bilo tako. Na kraju 2007. godine bila je u gubitku većem od 200 tisuća kuna, dok je lani godinu završila s 840 tisuća kuna dobiti. Pozitivno poslovanje počelo je 2014. godine, unatoč padu prihoda od najma sportskih objekata koji je smanjen za 800 tisuća kuna. No, zbog povećanja vlastitih prihoda i ušteda, te je godine ostvaren pozitivan rezultat, ističe Polić. Ipak, prava prekretnica dogodila se lani, kada je 1. srpnja Mladost preuzela naplatu parkiranja od dotadašnjeg koncesionara.

Od ulaganja u objekte Mladosti u posljednjem desetljeću najveće je bilo ono u nogometni stadion, kada su 2009. godine nabavljeni 6.8 milijuna kuna vrijedni reflektori koji su bili uvjet održavanja prvoligaških utakmica. Ulagalo se i ostale objekte – Školsku sportsku dvoranu, Sokolski dom, igrališta na Vunskom polju, stari atletski stadion i klizalište.

Od većih budućih investicija Polić izdvaja konačnu rekonstrukciju atletske staze na nogometnom stadionu vrijednu oko 2 milijuna kuna, a u planu je i ulaganje u grijanje i klimatizaciju Školske sportske, zamjenu vanjske stolarije, prilagodbu osobama s invaliditetom, zamjenu rasvjete i razglasa. Najavljena su i ulaganja u streljanu, te nova rasvjeta i prijelaz na plinsko grijanje u Sokolskom domu.