Nogostup u Tušiloviću u svibnju

Dugo očekivani radovi na izgradnji nogostupa na državnoj cesti D1 u Tušiloviću počeli su prošle godine, a prema najavama trebali bi biti završeni u svibnju. Nogostup je prije svega bitan zbog velikog broja školske djece koji ovim putem moraju do osnovne škole.

Radove su danas obišli predstavnici grada Karlovca, a najsretniji zbog njih su upravo roditelji koji će s puno manje briga slati djecu u školu. Na ovoj cesti često su se događale i nesreće upravo zbog nepostojanja nogostupa.

Nogostup u dužini 1,4 kilometra je investicija Hrvatskih cesta, a vrijednost radova je 5,2 milijuna kuna. U ovom je projektu riješeno 80 čestica koje nisu bile vlasništvo RH, bilo je 30 izvlaštenja i 110 osoba s kojima je trebalo riješiti imovinsko pravne odnose, stoga će puno posla biti i u sljedećim fazama radova, istaknula je gradska pročelnica Martina Furdek Hajdin.

Ovim projektom cilj je zadržat ljude u ruralnim područjima, odnosno spriječiti daljnje iseljavanje, dodao je pak predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić.