“Bijela sova” slavi drugi rođendan – svi su pozvani na tribinu “Čitati zvučno za nas je ključno!”

Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić” Karlovac i Čitateljski klub sa slijepe i slabovidne osobe „Bijela sova” pozivaju Vas na tribinu: „Čitati zvučno za nas je ključno!” koja će biti održana 27. ožujka u 10 sati u Ilirskoj dvorani Gradske knjižnice „Ivan Goran Kovačić”, Šestićeva 1. Tribina će biti održana u povodu 2. rođendana čitateljskog kluba.

Gosti tribine bit će poznati hrvatski glumac i spiker Dubravko Sidor, Jelena Lešaja, ravnateljica Hrvatske knjižnice za slijepe i djelatnici Ivan Čorak (snimatelj zvučnih izdanja u Hrvatskoj knjižnici za slijepe) te Snježana Sabljak (interpretatorica tekstova)

Na tribini će ponajviše biti riječi o knjižničnoj građi za slijepe i slabovidne osobe i sve ostale koji imaju teškoće u čitanju kao i o samom radu Čitateljskog kluba „Bijela sova”.

Gradska knjižnica I. G. Kovačić osnovala je u veljači 2015. Čitateljski klub za slijepe i slabovidne osobe “Bijela sova” u suradnji s Hrvatskim čitateljskim društvom i uz pomoć Hrvatskog saveza slijepih smatrajući da je knjižnica dobro mjesto za susrete slijepih i slabovidnih osoba obzirom na tehničku i stručnu pomoć koju nude educirani knjižničari te zvučne knjige koje posjeduje u svom knjižničnom fondu.