Karlovačka publika jedva dočekala premijeru “Fantazije”

Karlovčani su konačno dočekali dugo najavljivanu premijeru “Fantazije”, lutkarske predstave u produkciji Gradskog kazališta “Zorin dom”. Radi se o predstavi namijenjenoj ne samo najmlađima, nego i široj publici, budući da u Karlovac donosi jednu od najzahtjevnijih lutkarskih tehnika – marionete na dugom koncu.

Očekivano, dvorana Zorin doma sinoć je bila puna. Premijeru “Fantazije” došle su vidjeti sve generacije. Uoči premijere, iza pozornice je vladalo posebno uzbuđenje, jer “Fantazija” nije obična predstava. Uvježbati ju bio je veliki izazov, složni su autori Giullio Settimo, Vanja Gvozdić, Katarina Arbanas, Nenad Pavlović i Nino Pavleković.

“Fantazija” je inspirirana istoimenim animiranim filmom Walta Disneya. U predstavi se pojavljuje čak 48 lutaka, a u izvedbi se koristi gotovo izumrla tehnika marionetskog mosta.

S obzirom na velik broj lutaka i kompliciranost priprema za predstavu, i gostovanja s “Fantazijom” bit će izazov, međutim ekipa je i na to spremna. “Fantazija” će tako iz Karlovca i u ostale hrvatske gradove donijeti dah nečega novoga, a s obzirom na prve reakcije publike, za očekivati je velik uspjeh.