Relikvije svetog Leopolda B. Mandića u Pribiću

U župnoj Crkvi svetog Siksta pape u Pribiću održana je svečana predaja relikvija svetog Leopolda Mandića pa je mnoštvo vjernika krenulo u procesiji prema grkokatoličkoj Crkvi Blagovijesti, gdje je služena arhijerejska sveta liturgija.

Iz Crkve svetog Siksta pape u Pribiću krenula je procesija s relikvijama svetog Leopolda Mandića do Crkve Blagovijesti. Ondje je služena arhijerejska sveta liturgija, koju je predvodio križevački biskup Nikola Kekić, a propovijedao je fra Jure Šarčević, provincijal Hrvatske kapucinske provincije, koji je propovijed posvetio svetom Leopoldu Mandiću te je istaknuo što to ljude k njemu privlači. Uz sve posebnosti u služenju Bogu i vjernicima, sveti je Leopold bio poseban u ispovijedanju.

U Pribić su ovim povodom došli mnogi vjernici s područja Općine Krašić i cijele okolice, kao i načelnik Općine Krašić, kojoj Pribić pripada. Procesiji , koja je ove godine prvi put održana, osim svećenstva, pridružili su se i članovi Udruge umirovljenika iz Jastrebarskog u narodnim nošnjama te prisutni vjernici, a predvodili su je vatrogasci DVD-a Pribić. Nakon polaganja relikvija i svete liturgije u Pribiću je ispred Crkve blagovijesti održan društveni program i tradicionalno proštenje.