“Bijela sova” proslavila drugi rođendan!

Čitateljski klub za slijepe i slabovidne osobe “Bijela sova” koji djeluje pri karlovačkoj Gradskoj knjižnici “Ivan Goran Kovačić” proslavio je drugi rođendan. Tim povodom u knjižnici je danas održana tribina “Čitati zvučno za nas je ključno!”.

Prošle su dvije godine otkako je Gradska knjižnica “Ivan Goran Kovačić”, u suradnji s Hrvatskim čitateljskim društvom i uz pomoć Hrvatskog saveza slijepih, osnovala Čitateljski klub za slijepe i slabovidne “Bijela sova”. Klub broji između 10 i 15 aktivnih članova. Sastaju se svakog prvog ponedjeljka u mjesecu kako bi izmjenili dojmove o pročitanoj knjizi.

Jedna od najaktivnijih članica kluba je Karlovčanka Danica Rob. Upravo ona zaslužna je za moto današnje tribine”Čitati zvučno za nas je ključno!”, na kojoj su o knjižničnoj građi za slijepe i slabovidne osobe govorili glumac i spiker Dubravko Sidor, ravnateljica Hrvatske knjižnice za slijepe Jelena Lešaja, snimatelj zvučnih izdanja Ivan Čorak i interpretatorica tekstova Snježana Sabljak.

S ciljem senzibilizacije javnosti prema osobama s invaliditetim, tribini su prisustvovala djeca iz vrtića Grabrik te učenici Medicinske škole Karlovac.