Boljar: Umjesto da radimo zajedno za boljitak grada, pojedinci stalno blate projekte

Umjesto da svi zajedno radimo u interesu grada Duge Rese, iz nekog razloga stalno se blate i ocrnjuju projekti. Očito je sve to predizborna kampanja, poručio je to s konferencije za novinare v.d. gradonačelnika Duge Rese Tomislav Boljar.

– Rade se problemi oko projekata poput staračkog doma gdje smo stvorili preduvjete za zapošljavanje 60 osoba i poduzetničkog inkubatora gdje će također biti 10 do 20 novih radnih mjesta. Niti jedna lokalna samouprava u tako kratkom vremenu nije stvorila preduvjete za toliki broj radnih mjesta. Projekt poduzetničkog inkubatora vrijedan je 2,8 milijuna kuna, tu dolazi jedna firma, a u njemu će i učenici imati priliku odrađivati praksu. Prva faza očekuje se već za dva mjeseca, a prva radna mjesta već ove godine, dodaje Boljar.

Boljar se osvrnuo i na problem naplate komunalnog doprinosa za neizgrađenu dvoranu OŠ Ivan Goran Kovačić. Naime Grad je prvotni doprinos od 331 tisuće kuna, odlukom Gradskog vijeća smanjio za 100 tisuća kuna. Dug inače stoji još od 2015. godine, a Grad ga po zakonu mora naplatiti. Dodao je kako je na sastanku sa županom dogovoreno da taj dug podmiri županija. Na pitanje zašto vijeće u potpunosti nije otpisalo dug, Boljar odgovara:

– Stano nam je do građana Duge Rese i ne želimo da tih 232 tisuće kuna plaćaju upravo građani. Stalo nam je i da se dvorana napravi, mi i županija smo već sada sufinancirali dokumentaciju, dalje je na ministarstvu. Projekt treba kandidirati na natječaj, međutim nema natječaja na koji se projekt može prijaviti jer Hrvatska u pregovorima s EU nije ugradila u Operativni plan za vrijeme od 2014. do 2020. financiranje izgradnje školskih sportskih dvorana, pojasnio je Boljar.

Dodaje da Vlada sada radi da se to promijeni te da su to sve informacije koje se u Gradu mogu slobodno dobiti, aludirajući pri tome na zamjenika Zorana Vilovića za kojeg tvrdi da s informacijama o projektima nije upoznat jer ne dolazi na posao.

– Može proći po tjedan dana da mi ne znamo gdje je. Pokojni gradonačelnik Baršić je puno puta pitao gdje je Vilović jer ga nije bilo na poslu. To se počelo događati godinu i pol nakon mandata. Na žalost dužnosnicima takvo ponašanje Zakon dozvoljava, poručio je Boljar.