Ozaljsko-vivodinski kraj nadaleko je poznat po vinogradarstvu. Brojne tamošnje obitelji imaju dugu tradiciju u uzgoju loze i proizvodnji vina. Jedna od njih je obitelj Šoštar, čije je imanje posjetio HDZ-ov kandidat za župana Damir Jelić, u pratnji stranačkog kolege Stjepana Basara, kandidata za zamjenika gradonačelnice Ozlja.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Šoštar u Vrhovcu kod Ozlja jedno je od desetak ovdašnjih OPG-ova koji se uspješno bave proizvodnjom vina. Imanje obitelji Šoštar temelji se na tradiciji koja traje već generacijama. “Imamo nasad od 22000 trsova, od jedno 7-8 različitih sorata. Moja obitelj se time bavi već stotinjak godina, ja sam već peta generacija vinogradara i vinara”, priča nam vlasnik OPG-a Elvis Šoštar. Na njegovom imanju nastaju vrhunska vina. Najviše se proizvodi Frankovka, Graševina i Rajnski Rizling, ali zastupljeni su i Traminac, Portugizac, pa i Chardonnay.

Za sada se vina s OPG-a Šoštar uglavnom prodaju na području Karlovačke županije. Planovi za budućnost su optimistični – širenje nasada, plasman na tržište Dalmacije, ali i proširenje cjelokupne ponude OPG-a okretanjem prema turistima. Trenutno se radi na proširenju kapaciteta vinskog podruma.

Learn How to Install Bluestacks App Player for Windows PC/Laptop to Download Android Apps/Games on your windows PC/laptop. Free Pokemon Go BlueStacks for your PC Windows XP/7/8.1/8/10 computer Laptop. Download Latest version of BlueStacks.exe Full Offline Installer from here.

OPG Šoštar u više je navrata koristilo poticaje za razvoj poljoprivredne proizvodnje na temelju natječaja Grada Ozlja, Karlovačke županije i Agencije za plaćanja u poljoprivredi. Zahvaljujući tim poticajima opremljen je vinski podrum, nabavljena mehanizacija, a korišteni su i za podizanje nasada. Upravo poticaji bili su jedna od glavnih tema razgovora vlasnika OPG-a Elvisa Šoštara i kandidata HDZ-a za župana Karlovačke županije Damira Jelića.

Kandidat za župana zajedno je s kandidatom HDZ-a za zamjenika gradonačelnice Stjepanom Basarom obišao imanje, a posjet je završio u kušaonici gdje su se gosti i sami mogli uvjeriti u kvalitetu proizvoda koji ovdje nastaju.