Radovi na Vrtiću Rakovac završavaju u kolovozu

Na gradilištu Vrtića Rakovac radovi su u punom zamahu, a objekt raste iz dana u dan. Otvorenje će biti u predviđenom terminu, najavili su ključni ljudi nadležni za ovaj vrijedan projekt: gradonačelnik Jelić, direktorica AB gradnje Janžetić, ravnateljica Dječjeg vrtića Četri rijeke Vuksan i gradske pročelnice Furdek Hajdin i Navijalić.

Rekonstrukcija vrtića započela je ujesen prošle godine, a dosad je napravljena kompletna konstrukcija objekta, istaknula je direktorica AB gradnje, koji su izvođači radova, Marija Janžetić te je najavila kraj radova do kolovoza ove godine. Gradonačelnik Jelić zadovoljan je dinamikom kojom teku radovi, a u šali je kazao da je to jedan od najbolje čuvanih projekata u gradu jer ga on prati sa svog balkona i Damir Mandić iz Gimnazije.

U Dječjem vrtiću Četiri rijeke, kojem Vrtić Rakovac pripada, također se vesele završetku radova, naglasila je ravnateljica Bernarda Vuksan. Vrtić će imati prostora za osam skupina, za 170 do 190 djece. Gradska pročelnica Andreja Navijalić istaknula je da je ovo jedan u nizu vrtića koje grade i koje će ubuduće graditi jer je briga o djeci strateško opredjeljenje Grada Karlovca.

Prema riječima pročelnice koja je radila na ovom projektu od početka Martini Furdek Hajdin, u ovaj projekt ukupno je uloženo 16 i pol milijuna kuna u 2000 kvadratnih metara, a da su se isplatili najbolje će osjetiti mališani već nadolazeće jeseni, do kada će vrtić biti otvoren.