Na pomolu rješenje – Slunj će ipak dobiti naknadu za korištenje vojnog poligona?

U uredu gradonačelnika Slunja Jure Katića sastali su se jutros potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević, ministar branitelja Tomo Medved, župan Karlovačke županije Ivan Vučić te načelnici općina Cetingrad i Rakovica. Tema sastanka bio je vojni poligon Eugen Kvaternik.

Nakon što je slunjski gradonačelnik državnom vrhu nedavno uputio otvoreno pismo u kojemu je izrazio ogorčenost jer o planovima u vezi poligona doznaje iz medija te još jednom podsjetio da je Slunj ukidanjem naplate komunalne naknade za korištenje poligona ostao bez značajnog dijela proračunskih prihoda, ministar obrane i ministar branitelja danas su stigli u Slunj.

Krstičević i Medved izrazili su spremnost na bolju suradnju i pronalazak zakonskog okvira kojim bi se Slunju vratio prihod izgubljen prestankom naplate komunalne naknade za vojni poligon. Da je potrebno pronaći zakonski utemeljeno rješenje za ovaj problem poručio je i župan Ivan Vučić.

Sigurnost i razvoj lokalnih jedinica ne bi smjeli biti u sukobu, zaključak je sastanka, za koji je potpredsjednik Vlade obećao da će biti samo prvi u nizu s ciljem pronalaska zajedničkog rješenja.