Karlovački pododbor SKD Prosvjeta u problemima – prijeti im deložacija iz prostorija koje koriste

Karlovačkom pododboru Srpskog kulturnog društva Prosvjeta prijeti izbacivanje iz prostorija koje koriste, a u vlasništvu su Srpske pravoslavne crkve. Naime, najam nije plaćen za cijelu 2016. godinu, tako da nepodmirena dugovanja iznose više od 40 tisuća kuna.

Iz središnjice Prosvjete poručuju kako do toga neće doći te da će sve biti plaćeno, no iz karlovačkog pododbora dobili su dopis iz Crkvene općine Karlovac u kojem se traži da prostor isprazne do 31. ožujka. Kako je taj datum prošao, u Prosvjeti se boje da će sva njihova dokumentacija, kao i slike nastale na brojnim kolonijama i ostale vrijednosti završiti na ulici.

Predloženo je da se Prosvjeta, kao i županijsko te gradsko Vijeće srpske nacionalne manjine smjeste u neke zajedničke prostore zbog uštede. No, do danas to nije realizirano.

Problemi s prostorom zasjenili su redovnu izvještajnu skupinu, ali i svečani dio na kojem je dodjelom priznanja i zahvalnica zaslužnima obilježeno 20 godina obnovljenog rada Prosvjete u Karlovcu. Na koji će način biti riješen problem prostora Prosvjete preostaje vidjeti, kao i razloge zašto im prošle godine iz središnjice nisu stigla sredstva za podmirenje tih troškova.