Ekipa Banije Pandas osvojila titulu viceprvakinja Hrvatske

Ekipa Banije Pandas osvojila je titulu viceprvakinja Hrvatske na Seniorskom prvenstvu u Imotskom. Tako su postali drugi najbolji seniorski klub u Hrvatskoj.

Na početku godine trener kluba Neven Trbojević najavljivao je ekipni plasman u seniorskoj konkurenciji, koji im fali u vitrini kluba među ostalim kadetskim i juniorskim titulama. Na održanom Seniorskom prvenstvu u Imotskom okupila se krema taekwondoa, gdje su mnogi sportaši osvajali i potvrđivali svoju kvalitetu. Banija Pandas nastupio je s tri sportašice te ostvario najuspješniji ekipni rezultat. Seniorke kluba postale su viceprvakinje Hrvatske. Najuspješnija je bila najmlađa sportašica, koja se bori u juniorskoj i seniorskoj selekciji, Kristina Čerina koja je s tri pobjede osvojila svoju prvu seniorsku zlatnu medalju , te s najvećim skorovima u pobjedama proglašena najboljom seniorkom državnog prvenstva.

Iva Požega također je osvojila svoju prvu seniorsku medalju, gdje je u prvom kolu pobjedila svjetsku i Europsku prvakinju u taekwondou i kickboksu rezultatom 16:2, u finalu je izgubila od iskusnije državne reprezentativke 1:10.

Mateja Kunović -53kg nastupila je po prvi puta u većoj težinskoj kategoriji te u prvom kolu pobijedila je odličnu Splićanku, dok je za medalju naletjela na aktualnu državnu prvakinju iz Imotskog.

Ovo je najveći ekipni plasman na seniorskom prvenstvu do sada su dva puta bili četvrti. Ove godine očekuju još lijepih rezultata na juniorskom i kadetskom te Europskom prvenstvu.