Maja Čavlović počasna članica Karlovačke građanske garde

Maja Čavlović od danas je počasna članica Karlovačke građanske garde. Ova Karlovčanka inače je savjetnica za obranu i nacionalnu sigurnost u Savjetničkom vijeću Ureda predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Maja je bivša satnica Hrvatske vojske u čijem je sastavu tri puta bila u misiji u Afganistanu. Školovala se u SAD-u gdje je i radila, a stručnjakinja je za sigurnosna pitanja.

– Iznimna mi je čast i zadovoljstvo što sam ovdje i što sam primljena u Karlovačku građansku gardu s obzirom da sam Karlovčanka, a Karlovac će uvijek biti moj dom. Sve što je karlovačko meni je jako drago i srcu priraslo, kazala je Čavlović.

Maja je zapravo četvrta žena u Karlovačkoj građanskoj gardi, nakon Sabine Protulipac i Renate Horvat koje nose odoru te Nikoline Haralović, tajnice garde.

– Stožer garde jednoglasno je donio odluku da Maju primimo kao počasnu članicu, drago nam je da Vam možemo uručiti i povelju o počasnom članstvu i za predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović koja je prošle godina bila pokrovitelj obilježavanja 20 godina Karlovačke građanske garde, naglasio je zapovjednik garde Marijan Žaja.

Kako je garda protokolarna postrojba Grada Karlovca, tako su novu počasnu članicu primili pročelnica Andreja Navijalić i predsjednik Gradskog vijeća Damir Mandić uručivši Maji prigodne poklone.

– Naša garda s ponosom promiče ime našeg grada na svim događanjima diljem Hrvatske, ali i šire. Imamo jako dobru suradnju i drago nam je da kada god organiziramo razne aktivnosti, oni su uvijek tu, rekla je pročelnica Navijalić.

– Maja je inače maturantica Gimnazije pa mi je još više bilo zadovoljstvo što ste imenovani savjetnicom predsjednice. Možete biti primjer drugima i ponos ste svih nas, dodao je Mandić.