Novaković Matanić i Kirinić protiv diskriminacije djece

Djeca u gradu Karlovcu zaslužuju jednake mogućnosti i šanse za odgoj i obrazovanje, tvrde to gradske vijećnice Marina Novaković Matanić iz HNS-a i Snježana Kirinić iz Hrvatskih laburista – Stranke rada.

Nakon sjednice Gradskog vijeća i donošenja Odluke o sufinanciranju smještaja djece u privatne vrtiće, gradske vijećnice nezadovoljne ishodom sazvale su konferenciju za medije s temom “Djeca u Gradu Karlovcu zaslužuju jednake mogućnosti i šanse za odgoj i obrazovanje”.

Marina Novaković Matanić, gradska vijećnica iz HNS-a izjavila je kako je “naša borba s financiranjem vrtića krenula još prije tri godine kada sam predložila da se sufinanciraju i privatni vrtići i vrtići izvan područja Grada Karlovca. S tim se odgađalo do posljednje sjednice Gradskog vijeća kada je donesena odluka koja je za nas nezadovoljavajuća i diskriminirajuća. Ova odluka ide u korist isključivo jednom privatnom vrtiću”, tvrdi Novaković Matanić.

Snježana Kirinić, gradska vijećnica, HL – Stranka rada smatra da je “neshvatljivo da se u jednom gradu ima za Glazbeni paviljon milijune, a za djecu se nema jedna, reći ćemo, za grad smiješna cifra, od pet tisuća kuna.”

Konferencija je održana ispred Dječjeg vrtića “Tintilinić” koji je ovim povodom poslao priopćenje za medije u kojem se “ograđuje u potpunosti od navedene konferencije te izjavljuje kako s organizacijom i održavanjem nemaju nikakve veze. Konferencija je održana na javnoj površini ispred vrtića na što ne možemo utjecati, ali držimo kako svakako nije primjereno ometati rad ustanove koja radi s djecom te koristiti djecu za bilo koje političke bitke i predizborne poene”, stoji u priopćenju.