Gradski Savjet mladih želi u svoje redove i mlade iz ruralnih područja

Savjet mladih Grada Karlovca primjer je dobre prakse. Rečeno je to na predstavljanju njihova izvješća o radu. Najavljene su mnoge aktivnosti Savjeta, kao što su nadolazeća predavanja o poduzetništvu i radionice koje će organizirati udruga Carpe diem.

Organizacija Nacionalne konferencije Savjeta mladih Hrvatske i evaluacija Gradskog programa za mlade dvije su stvari s kojima se najviše ponose u karlovačkom Savjetu mladih. Postali su tako primjer dobre prakse u našoj zemlji, kažu, a planiraju nastaviti istim smjerom. Plan je promocija rada savjeta po školama, ali i mjesnim odborima, kako bi privukli mlade s ruralnih područja. U pripremi je i kampanja za izlazak mladih na izbore.

U suradnji s udrugom Carpe diem bit će organizirane radionice i predavanja o poduzetništvu i jačanju kompetencija za tržište rada. Zbog širenja ideje o poduzetništvu među mladima i Grad Karlovac je odlučio doraditi Pravilnik o dodjeli potpora poduzetnicima.

Iako su u početku mladima prioriteti bili sport, kultura i slobodno vrijeme, u posljednje vrijeme ih zanima obrazovanje i poduzetništvo, kaže gradska pročelnica Andreja Navijalić. Predstavnici Grada su najavili daljnju suradnju sa Savjetom mladih posebno pohvalivši otvorenost prema mladima koji ne žive u centru grada i nemaju mogućnosti kao što imaju mladi koji žive u gradu.