Novo vozilo za Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije

Novo vozilo za hitne medicinske intervencije stiglo je danas u Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije. Radi se o prvom vozilu tog tipa u Hrvatskoj koje je posebno zato što se pacijentu može prići s tri strane. U standardnim vozilima pacijentu se može prići samo s lijeve strane, stoga je pristup s tri strane nadstandard. U ovom se vozilu liječnik može voziti u smjeru vožnje, što je također u standardnim vozilima nemoguće, kazao je voditelj službe Zavoda za hitnu medicinu KŽ Mario Vrabac. Sva oprema može biti složena u vanjskom dijelu vozila, dodaje Vrabac.

Na području županije u prošloj godini bilo je više od 11 tisuća intervencija te više od 10 tisuća pregledanih pacijenata u prostoru za reanimaciju. Vozilo je vrijedno 1,1 milijun kuna i fnancirano je iz decentraliziranih sredstava za zdravstvo Karlovačke županije.

Vozilo će doprinijeti sigurnosti stanovnika županije, ali i turista koji prolaze kroz županiju, rekao je župan Ivan Vučić predajući ključeve novog vozila ravnatelju Zavoda Vlatku Kovačiću.