Kreću upisi u vrtiće – ove godine na raspolaganju 230 slobodnih mjesta

Kao i svakog proljeća, početak travnja vrijeme je pripreme za upis u vrtić i jaslice. Roditelji koji žele da njihovi mališani na jesen krenu u neki od gradskih vrtića, zahtjeve za upis mogu predati od idućeg ponedjeljka, 10. travnja. Upisati se mogu djeca koja će do 31. kolovoza navršiti godinu dana, a pravilnik o bodovanju nije se mijenjao u odnosu na prethodne godine.

Detaljne informacije o dokumentaciji koju je potrebno priložiti zahtjevu za upis možete pronaći na službenim web stranicama Grada Karlovca, te oba dječja vrtića. Sudeći po broju slobodnih mjesta, i ove će godine dio djece ostati ispod crte. “Predviđeno je 230 slobodnih mjesta”, kaže gradska pročelnica Andreja Navijalić. Radovi na vrtiću Rakovac napreduju prema planu, a u njemu će, kada na jesen otvori vrata, biti mjesta za 170 do 190 mališana. “Time će se sljedeće pedagoške godine povećati kapacitet karlovačkih vrtića za minimalno jednu vrtićku grupu”, ističe Navijalić.

Nakon Rakovca, na redu je projektiranje vrtića Grabrik koji također očekuje rekonstrukcija, a u planu je i energetska obnova vrtića Dubovac. Ipak rekonstrukcijom vrtića Grabrik neće se moći dobiti veći kapacitet objekta.
“Ne možemo više povećavati kapacitet jer je Grabrik jedan od najvećih vrtićkih objekata s 11 vrtićkih grupa i više od 200 djece. Ono što ćemo napraviti rekonstrukcijom je usklađivanje s državnim pedagoškim standardom, posebno kada govorimo o uvjetima u kojima djeca borave”, pojašnjava pročelnica Andreja Navijalić.

S obzirom na tradicionalno velik interes za karlovačke vrtiće koji svake godine premašuje broj slobodnih mjesta, savjet za one pred kojima je procedura upisa glasi – pripremite na vrijeme potrebnu dokumentaciju, jer zahtjevi zaprimljeni nakon roka i nepotpuni zahtjevi neće se niti razmatrati.