OPG Diane Prpić primjer drugima -uspješno plasira svoje proizvode i na strano tržište

Diana Prpić nositelj je svog OPG-a u Brežanima već dvije godine. Bavi se proizvodnjom batata, jagoda, lubenica, krumpira i graha i to sve iz ekološkog uzgoja. Ujedno i proizvodi sadnice bez čega ne bi mogla uspješno poslovati. Tako su proizveli 17 tisuća sadnica batata, 45 tisuća sadnica lubenica, 18 tisuća sadnica jagoda te oko 10 tisuća sadnica kupusa. Veliki uspjeh postigla je nedavno s ekološkom proizvodnjom graha koji se sada nalazi na policama svih DM-ovih trgovina u Hrvatskoj.

– To nam je bio poticaj jer su nas ljudi počeli ozbiljnije shvaćati, velik je to poticaj za daljnji rad i zadovoljni smo tom suradnjom. Ove godine tako planiramo proširiti proizvodnju, do sada smo obrađivali 15 hektara zemlje, a ove godine ćemo još dodatnih sedam hektara jer smo uspjeli plasirati svoje proizvode točnije lubenicu na strano tržište, prvenstveno u Nizozemsku, ispričala je Diana.

Njen OPG obišli su danas HDZ-ovi kandidati za čelna mjesta u gradu te istaknuli kako je ovaj OPG dobar primjer i predstavlja sve ono što se želi poticati. Gradski program poticanja poljoprivrede je dobar, ali ga treba proširiti osluškujući potrebe poljoprivrednika.

– Želimo ga razviti, poticati mlade poljoprivrednike, nove OPG-ove, da se povezuje turizam s poljoprivredom, želimo uvrstiti i financiranje izgradnje objekata od projektiranja do izgradnje i želimo biti na usluzi svim poljoprivrednicima da uspješno apliciraju svoje projekte na europske fondove, kazao je kandidat za zamjenika gradonačelnika Ivan Mrzljak.

– Na gradskoj upravi je da podržava poljoprivrednike. Svatko tko otvori jedno radno mjesto je junak našeg doba, pa tako je i svatko tko sam sebe zaposli junak našeg doba. Ono gdje gradska uprava može pružiti veću podršku je u pomoći poljoprivrednicima da svoje proizvode plasiraju u gradu, ali i šire. Tu ima prostora za poboljšanje, a na tome se već i radi, poručio je kandidat za gradonačelnika Damir Mandić.