Uspješno provedena vježba evakuacije u Dječjem vrtiću Švarča

U Dječjem vrtiću Švarča održana je terensko-pokazna vježba evakuacije djece i djelatnika. Žurne službe pokazale su spremnost za hitne intervencije, a djeca i djelatnici dobru uvježbanost za brzu evakuaciju.

Scenarij vježbe zamišljen je ovako: Krovište se zapalilo, osoblje je alarmiralo centar 112 i hitno izvelo djecu iz gorućeg objekta. Sva djeca i djelatnici napustili su objekt u roku kraćem od tri minute, osim malog Patrika i jedne odgajateljice. Srećom, žurne službe brzo su stigle i na vrijeme ih izbavile iz požara.

U dječjim vrtićima i školama ovakve se vježbe organiziraju redovito, sukladno godišnjem planu civilne zaštite, kako bi u slučaju potrebe svi znali kako pravilno postupiti, kaže Martin Barić iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje Karlovac.

Cilj vježbe bila je potvrda organiziranosti, opremljenosti i stručne osposobljenosti djelatnika vrtića i snaga zaštite i spašavanja u Karlovcu. Svi sudionici iz ovaj su ispit uspješno položili, ocjenila je i ravnateljica vrtića “Četiri rijeke” Bernarda Vuksan.