Gradonačelnik Jelić posjetio Ceste Karlovac

Na rasporedu gradonačelnika Damira Jelića danas se našla tvrtka Ceste Karlovac. S ovom tvrtkom, naime, Grad već nekoliko godina ima potpisan ugovor za održavanje nerazvrstanih cesta.

Iako današnje ime nosi tek od 1998. godine, tvrtka Ceste Karlovac ima tradiciju dugu 55 godina. Posluje od 1962. godine kada je osnovana pod imenom Poduzeće za ceste Karlovac. Od 1991. do 1998. djelovala je kao tehnička ispostava Javnog poduzeća Hrvatske ceste, a 2002. tvrtka je privatizirana. Danas 75 posto udjela u vlasništvu drže zaposlenici, a preostalih 25 posto vlasništvo je Karlovačke županije. Ukupno je u tvrtki zaposleno 225 radnika, a uz gradnju i proizvodnju asfalta i kamenih materijala, temeljna djelatnost je održavanje više od 2000 kilometara cesta. Od toga, gotovo tisuću kilometara odnosi se na nerazvrstane ceste koje održava na temelju ugovora s Gradom Karlovcem, ispričao je na današnjoj prezentaciji održanoj povodom posjeta gradonačelnika i njegovih suradnika direktor tvrtke Darko Marković.

U Cestama Karlovac posebno su ponosni na uvođenje nove tehnologije hladne reciklaže kolničke konstrukcije, a danas je ujedno najavljen i novi ugovor s Gradom Karlovcem u čijoj će realizaciji biti korištena upravo ova tehnologija, a odnosi se na cestu u naselju Mahično, projekt koji će biti dovršen do kraja svibnja.

“Treba poslati jasnu poruku da postoji mogućnost na ovom našem području, u srcu Hrvatske, Karlovačkoj županiji i Karlovcu, živjeti od vlastitog posla uz sve probleme koje nosi tržište. S druge strane, ugovor s Gradom Karlovcem u kojemu su Ceste Karlovac nositelj poslova, uz još nekoliko tvrtki, je ozbiljan ugovor vrijedan 20-ak milijuna kuna. To je ozbiljan novac i želimo ovdje javno izraziti pohvalu zbog dobro obavljenog posla, bilo na održavanju ili poslovima zimske službe”, poručio je gradonačelnik Damir Jelić. Ugovor za održavanje nerazvrstanih cesta s Gradom Karlovcem ističe krajem ove godine, a sudeći po izrečenom danas, ova suradnja nastavit će se i u budućnosti.