Novo košarkaško – odbojkaško igralište u Dugoj Resi

Na gradskom kupalištu u Dugoj Resi, kod osnovne škole “Vladimir Nazor”, svečano je otvoreno novo košarkaško-odbojkaško igralište s plastičnom podlogom, jedno od tri takva u cijeloj Karlovačkoj županiji. Otvorenju je nazočila poznata košarkašica Danira Bilić.

Na inicijativu Sportske zajednice Duge Rese, uz podršku Grada Duge Rese i Hrvatskog oplimpijskog odbora prije dvije i pol godine rodila se ideja o postavljanju igrališta s plastičnom podlogom.

Ukupna vrijednost realizacije ovog igrališta iznosi oko 350 tisuća kuna, a u financiranju su sudjelovali Grad Duga Resa, Karlovačka županija, Hrvatski olimpijski odbor i brojni donatori.

Igralište je svečano otvorila proslavljena košarkašica i bivša saborska zastupnica Danira Bilić, bacanjem lopte na početku utakmice između Osnovne škole “Vladimir Nazor” i Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić”.

“Košarka je izvrstan sport”, istaknula je ova uspješna košarkašica, “možete biti i niži i viši, postoji pozicija za sve visine. Dakle, važno je samo uključiti se”.