SDP i HSS zajedno u borbi za Karlovačku županiju

Koalicijski sporazum izmedu SDP-a i HSS-a, koji regulira zajednički nastup u borbi za izvršnu vlast na predstojećim lokalnim izborima, potpisan je danas u Karlovcu. Ujedno su predstavljeni kandidati za zamjenika župana Karlovačke županije: SDP- ov Josip Benčić i HSS-ov Zdenko Močnik.

Županijske organizacije SDP-a i HSS-a potpisale su danas sporazum o zajedničkom izlasku na predstojeće lokalne izbore. Kandidat koalicije za župana je SDP-ov Ivan Vuković. Kandidat za njegova zamjenika, SDP-ov Josip Benčić, široj je javnosti poznat kao nekadašnji šef gradske organizacije SDP-a i saborski zastupnik, dok je HSS-ov Zdenko Močnik čovjek s terena, poljoprivrednik s dugogodišnjim iskustvom u praksi. Cilj mu je, kaže, vratiti dostojanstvo poljoprivredi.

Karlovačka županija nije zaslužila biti jedna od najnerazvijenih u Hrvatskoj, a ovaj tim to može promjeniti, poručio je iz Karlovca šef SDP- a Davor Bernardić. Koalicijski partneri uvjereni su da će na izborima dobiti povjerenje birača i osvojiti vlast u Karlovačkoj županiji.