U Gornjoj Trebinji predstavljen projekt “Prilika za nas”

U sklopu projekta „Prilika za nas“, te građanske inicijative „Zajednica za djecu“ u prostorijama stare škole Gornja Trebinja održan je sastanak s Mjesnim odborom Popović Brdo. Partneri na projektu „Prilika za nas“ su Udruga za lokalni razvoj „Turbina promjena“ i Centar za socijalnu skrb Karlovac, a projekt je financiran sredstvima iz državnog proračuna putem Ministarstva za demografiju, obitelj, socijalnu politiku i mlade. Građanska inicijativa „Zajednica za djecu“ će se provesti uz financijsku podršku Zaklade za promicanje partnerstva i razvoj civilnog društva kroz decentralizirani model financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Sastanak s MO Popović Brdo je održan kako bi se lokalna zajednica upoznala s projektnim aktivnostima koje Udruga provodi na području Gornje Trebinje i Popović Brda, te kako bi se što više zainteresiranih građana kroz volonterske aktivnosti uključilo u rad Udruge, a sve u svrhu razvoja lokalne zajednice. Na sastanku su predstavljene aktivnosti Udruge na spomenutom području u sklopu projekta „Prilika za nas“, preporučeno je mještanima da kontaktiraju voditelja projekta ukoliko se pokaže dodatni interes korisnika za pomoć u kući i oko kuće, te su predstavljena prava starijih osoba u sustavu socijalne skrbi i odgovornost institucija u njihovom osiguravanju.

Druga točka dnevnog reda bila je građanska inicijativa „Zajednica za djecu“ kojom se želi urediti dječje igralište u sklopu stare škole Gornja Trebinja. Na sastanku su dogovorene konkretne aktivnosti u koje se mještani mogu uključiti, kako bi se ova inicijativa provela.